Het kampioensteam VV Ruurlo 6. Foto: PR

Het kampioensteam VV Ruurlo 6. Foto: PR

Twee seniorenteams van VV Ruurlo kampioen: 6 en 4

Sport Ruurlo

RUURLO - Voetbalvereniging Ruurlo kan met twee seniorenkampioenen deze weken trots zijn. Het vierde en het zesde elftal leverden deze prestatie.

Het zesde team van Ruurlo deed dat eind vorige maand. In een zinderend duel in Lievelde versloeg het relatief zeer jonge elftal bestaande uit spelers in de leeftijd van achttien tot tweeëntwintig jaar Erix 3. Met deze 2-3 zege was de titel binnen.
Er was een fiks aantal afwezigen, maar er waren toch nog achttien spelers beschikbaar voor de mogelijke kampioenswedstrijd. Afwezig door tripjes naar Barcelona, Londen, Malta en Lissabon waren: Nils Blom, Jeremy Groot Enzerink, Luuk van de Worp, Robbe Brocker en leider/trainer Bernd-Henk Voskamp. Door blessures konden Math Dovermann, Julian Vrielink en Niek Bielleman niet meespelen maar ze waren wel aanwezig als supporter. Ook Max Olde Olthof was er niet maar gelukkig wel bij de afterparty.
Vaste supporter Erik Geverink moest eveneens verstek laten gaan. De ‘Bas Nijhuis’ van Ruurlo hanteerde namelijk de fluit bij de wedstrijd van VV Ruurlo 5. Max Bosboom was toegevoegd aan de selectie omdat zijn invalbeurt tegen Sportclub Rekken van beide kanten goed was bevallen. Een gouden greep van de trainer zou later blijken.

Zwakke start
De ‘jongens’ van Ruurlo 6 begonnen niet zo goed aan de wedstrijd en Erix speelde zeer agressief en fel. De mannen uit Lievelde waren sterker en in de 36ste minuut maakten ze de 1-0. Na de rust kwam Ruurlo 6 echter weer goed uit de kleedkamer en trainingsbeest Gijs Hovestad zorgde in de 50ste minuut voor de 1-1. Na zeventig minuten kwam Ruurlo weer op achterstand: 2-1. Het zesde drong echter aan en wilde niet verliezen: Jelle Meulenveld scoorde in de 83ste minuut de gelijkmaker. Maar zoals vaker dit seizoen bleven de Ruurlose mannen er nog vol voor gaan en in de 89ste minuut scoorde Max Bosboom vanuit een corner. De bal viel via de binnenkant van de paal binnen, tot wanhoop van de mannen uit Lievelde. Dolle vreugde natuurlijk bij de Ruurloërs, in en buiten het veld.

Kampioensfeest
De spelers en trainers van Ruurlo die de wedstrijd via de app op afstand volgden waren ook door het dolle heen. De trainer werd videobellend op de hoogte gebracht door razende reporter Niek Bielleman. De kampioenen kregen een kratje bier van Erix 3. Het kampioensfeest werd later voortgezet in de kantine van VV Ruurlo. Van Hietbrink Witgoed kreeg men ook nog een kratje bier en de ‘Bas Nijhuis’ van Ruurlo was ook weer gul. Daarna bracht men nog een bezoek aan De Noaber. Het kampioensfeest werd afgesloten bij De Tapperij.

Supertrots
Gelukkig kreeg de afwezige trainer Bernd-Henk Voskamp via video-oproepen diverse sfeerimpressies. Hij hoorde en zag dat de ‘mannen’ goed konden zingen en drinken. Hij genoot van afstand en is supertrots dat zijn team kampioen was geworden. Er werd ook gezongen voor Mats Wiegerinck want die vierde ook nog zijn verjaardag. Het team mag trots zijn dat het met deze jonge en positieve groep het kampioenschap heeft behaald. Het zesde begon in augustus 2022 met tien spelers en is inmiddels uitgegroeid naar een selectie van ruim 25 spelers.
Uiteraard met hulp van de begeleiders Jeroen Visschers als betrouwbare vaste grensrechter, Bert Wentink als technisch directeur met zijn motiverende speeches en trainer/leider Bernd-Henk Voskamp die onder meer zorgt dat de randzaken goed zijn geregeld en dat de sfeer zo hoog mogelijk is. En dan wordt ook Harry Kasteel nog benoemd, de vaste kantineman op de donderdagavonden. Hij voedt de spelers ook nog een beetje op. En natuurlijk mogen de supporters ook niet worden vergeten die vaak trouw langs de kant staan.

Kampioensschaal
VV Ruurlo 6 is niet meer weg te denken binnen de Ruurlose voetbalvereniging. Vorige week zondag werd het kampioensfeest nogmaals gevierd bij De Noaber en later bij De Tapperij. De wedstrijd in Beltrum werd verloren maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd een kampioensschaal uitgereikt, voor iedereen was een kampioensshirt en een mooie standaard als aandenken. Op zondag 12 mei zal er nog een soort inloopreceptie zijn voor alle leden van VV Ruurlo voor de kampioenen. Ook voor VV Ruurlo 4 is er een inloopreceptie die om 15.30 uur begint.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant