Fel duel om de bal. Foto: PR

Ajax-B verliest kostbare punten in Netterden

Sport Breedenbroek

BREEDENBROEK - Op een hobbelig veld met lang gras was het moeilijk voetballen door NVC en Ajax Breedenbroek. Er viel dan ook weinig te genieten in de eerste helft. Daarnaast waren er veel blessures waardoor het spel vaak stil lag en de wedstrijd niet echt op gang kwam.

Ajax-B had een halve kans via een volley van Tom Reusen, maar het was NVC dat de score opende. Voorzet van de linkerkant kon vrij ingekopt worden bij de tweede paal. Een minuut later was het weer gelijk. Daan Ebbers bracht een vrije trap voor het doel, broer Koen Ebbers wilde koppen, een speler van NVC was hem voor en kopte achter zijn eigen doelman. Ajax-B was daarna dominant, maar de betere kansen waren voor de thuisploeg. Ze schoten voorlangs in kansrijke positie, de rechtsbuiten profiteerde niet van een te korte terugspeelbal, en Ralph Wissing redde op een laag schot. Aan Breedenbroekse zijde was Tom Reusen dicht bij een treffer met een schot voorlangs, en Koen Ebbers kopte bijna raak uit een corner. Op slag van rust de verdiende 1-2. Voorzet van Finn Lubbers, Tom Reusen kopte binnen bij de tweede paal.
Kort na rust ging Ingmar Bolwerk goed door op het middenveld, hij bereikte Koen Ebbers, die zijn broer Daan Ebbers in staat stelde om de 1-3 te maken. Ajax-B claimde een penalty na een overtreding op Daan Ebbers, en niet veel later had de keeper van NVC met rood weggestuurd moeten worden. Hij kwam de zestien uit en keerde een bal die in het doel was gegaan met de hand. De scheidsrechter had de rode kaart al in de hand, maar liet zich door de spelers van NVC ompraten om toch geel te geven. De vrije trap ging via de keeper over, ook schoten van Tom Reusen en Thijs Keizer gingen over het doel.
Het leek wachten op de 1-4, maar het doelpunt viel drie minuten voor tijd aan de andere kant. Een van richting veranderd schot ging met een boog over Ralph Wissing heen. In de 90ste minuut durfde de scheids het wel aan om rood te geven aan een speler van NVC die hard door ging op Ingmar Bolwerk. Netterden had niets te verliezen en ging vol voor de gelijkmaker. Een hoge bal werd weggekopt door Finn Lubbers die daarna een duw kreeg van een speler van NVC. Vreemd genoeg zag de arbiter hier een vrije trap voor de thuisploeg in. Ajax-B stond niet op te letten en de vrije trap werd kort genomen en vervolgens onder de uitkomende doelman geschoven voor de 3-3.
Ajax-B laat dus kostbare punten liggen in Netterden in de strijd om de nacompetitie plaatsen. Volgende week kan Ajax-B het rechtzetten, want dan is NVC wederom de tegenstander.
Op 14 mei bestaat Ajax-B 90 jaar, dat wordt uitgebreid gevierd op 15 juni. “Toch zullen we volgende week alvast een klein verjaardagsfeestje vieren. Na afloop van de wedstrijd van het eerste elftal zal er een DJ in de kantine zijn.”