Het winnende damesdubbel Suzan en Marije. Foto: Hans Zweverink

Clubkampioenschappen Bronckhorst Badmintont Samen (BBS)

Sport Hengelo Steenderen Vorden Zelhem

BRONCKHORST - In de maand april, stonden bij de vier badmintonverenigingen in Bronckhorst de Herwers BBS clubkampioenschappen op de agenda. In totaal werden er in de vier plaatsen meer dan zestig wedstrijden gespeeld in de verschillende klassen. Dinsdag 30 april was de finaleavond in Hengelo waar de halve finales en finales gespeeld werden.

Maaike te Stroet en Sander Massen speelden hun halve finale tegen Reini Bretveld en Pascal Meenink. Deze werd 21-16 en 21 -18. De andere halve finale tussen Marije Knol en Peter Annevelink tegen Aniek Luesink en Hans Zweverink. Deze was iets spannender en werd nipt gewonnen door Marije en Peter met 21-19 en 21-19. De finale in de mix dubbel tussen Maaike/Sander en Marije/Peter ging overtuigend naar Maaike/Sander. Zij mogen zich dus kampioen noemen in het gemengde dubbel.

Bij de heren dubbel waren de halve finales ook overtuigend gewonnen door de finalisten. Jules Lauwerier en Eldo de Kraker moesten het opnemen tegen Peter Annevelink en Tim van Dijk. Jules en Eldo wisten overtuigend in twee sets te winnen met 21-19 en 21-16.
Bij de dames dubbel waren er geen halve finales. In de finale stonden Maaike te Stroet en Aniek Luesink tegenover Marije Knol en Suzan Annevelink. Dat deze dubbels aan elkaar gewaagd waren blijkt wel uit de uitslag. Ze hadden er drie sets voor nodig om een kampioen bekend te maken. Marije en Suzan wonnen met 21-15, 16-21 en 21-15.
In de heren enkel was er ook alleen een finale. De oude garde tegen de toekomst. Waarin slim en sluwheid het net won van de snelheid en conditie. Jules nam het op tegen Eldo. Waar het in de voorrondes de uitslag nog andersom was, trok Jules nu net wel aan het langste eind en wist nipt in 21-19 en 20-22 van Eldo te winnen. Een prachtige pot badminton hoe te zien was, hoe intensief deze sport kan zijn. De verenigingen willen de sponsor van dit toernooi Herwers Hengelo bedanken.

Winnaars Heren dubbel, Jules en Eldo. Jules is ook enkel kampioen. Foto: Hans Zweverink