Het bijna vijf kilometer lange Hengelose motorcircuit is op zondag 26 mei voor de klootschieters. Foto: PR

Het bijna vijf kilometer lange Hengelose motorcircuit is op zondag 26 mei voor de klootschieters. Foto: PR

Vijfde klootschiettoernooi ‘t Broek op Varsselring

Sport Hengelo Ruurlo Veldhoek

Ruurlose klootschietvereniging te gast in Hengelo (G)

HENGELO/RUURLO - De Ruurlose klootschietvereniging ’t Broek houdt op zondag 26 mei voor de vijfde maal een klootschiettoernooi op de Varsselring in Hengelo (G). Op het ‘gladde’, brede en ‘technische’ motorcircuit kunnen de klootschieters en recreanten perfect uit de voeten. Wie wint in deze lustrumeditie de wisselbeker en word daarmee de opvolger van Vriendenkring ’t Loo?

Het bijna vijf kilometer lange Hengelose motorcircuit, waar in het weekeinde van 11 en 12 mei internationale wegracewedstrijden plaatsvinden, wordt op zondag 26 mei speciaal voor de klootschieters verkeersluw gemaakt. In de vier succesvolle eerdere edities hebben al veel verschillende (internationale) teams deelgenomen aan dit toernooi en dat leidde tot mooie resultaten.
De eerste wedstrijden starten zondag 26 mei om 10.00 uur op de kruising Varsselseweg/Venneweg waarna de klassen elkaar snel zullen opvolgen. Naast de deelname in de verschillende mannen-, vrouwen-, en gemengde klassen van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) kan men ook deelnemen in de vrije mannen-, vrouwen- en gemengde klasse en de speciaal ingestelde 55+ klasse. De organisatie hoopt vooral in de vrije klassen dit jaar meerdere teams te mogen verwelkomen.
Mocht een team interesse hebben om deel te nemen, maar niet beschikken over materiaal, is er een mogelijkheid om dat tegen een kleine vergoeding te huren. Het toernooi draait naast sportieve prestaties vooral om gezelligheid. Dat maakt het uitermate geschikt om als vrienden-/buurt-/verenigingsteam deel te nemen.

Opgave
Een team moet uit tenminste drie en maximaal vijf personen bestaan. In de gemengde klasse telt een team minimaal één vrouw. In de vrije klasse mag maximaal één persoon per team lid van de NKB zijn. Het inschrijfgeld is al sinds het eerste toernooi ongewijzigd en bedraagt tien euro per team. Dat moet op de wedstrijddag contant worden voldaan.
Teams die materiaal moeten huren betalen vijf euro meer. Daarvoor krijgen zij de beschikking over twee ballen en een hark. Opgave is tot en met zondag 12 mei mogelijk via het e-mailadres toernooikvtbroek@gmail.com. Verzamellocatie voor het toernooi is evenals bij vorige edities Eetcafé de Veldhoek aan de Varsselseweg in Veldhoek van waaruit men naar de Varsselring vertrekt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant