De 4 jubilarissen: (vlnr) Ronald Reijerink, Marianne ten Hoopen, Louis Smeenk en Fons Reijrink. Foto: Schietvereniging Haak & Hoek
De 4 jubilarissen: (vlnr) Ronald Reijerink, Marianne ten Hoopen, Louis Smeenk en Fons Reijrink. Foto: Schietvereniging Haak & Hoek

SV Haak & Hoek uit Zwolle viert jubileum van 4 leden

Sport Zwolle

ZWOLLE - Een bijzonder moment vrijdagavond 3 mei voor schietvereniging Haak & Hoek in Zwolle bij Grolle. Tijdens de ledenvergadering werden maar liefst 4 jubilarissen gehuldigd. Tegen half negen had een groot aantal van de 40 leden tellende schietvereniging zich verzameld bij café Haak & Hoek. Nadat de teamindeling voor het komend competitieseizoen ‘24/’25 was vastgesteld volgde de huldiging van de jubilarissen. Er waren drie schutters 40 jaar lid en één lid vierde zelfs haar gouden jubileum.

Voorzitter Bertie Bosker hield voor elke jubilaris een persoonlijke toespraak. Naast het benoemen van de schietprestaties van de schutters was er ook aandacht voor de dagelijkse beslommeringen van eenieder met tevens een terugblik op de afgelopen 40 tot 50 jaar. Bijzondere gebeurtenissen uit de jaren ‘70 en ‘80 passeerden de revue. Er werd een kort tijdsbeeld geschetst van toen. De tijd waarin Juliana nog koningin was, boer Koekoek van de Boerenpartij in de Tweede Kamer zat en Nederland een oliecrisis met autoloze zondag had. En Zwolle afscheid nam van het leemtreintje omdat de steenfabriek in Groenlo er mee ophield.

Fons Reijrink, Louis Smeenk en Ronald Reijerink werden gehuldigd met hun 40-jarig jubileum. Marianne ten Hoopen, gastvrouw van café Haak & Hoek en nazaat van Zwarte Jan, werd gehuldigd met haar 50-jarig jubileum. Alle jubilarissen ontvingen hun felicitatie met de daarbij behorende trofee. En voor de wederhelft was er een bos bloemen.

Na het officiële gedeelte werd er onder het genot van halve liters of andere sapjes nog lang nagepraat. Mooie anekdotes van een halve eeuw SV Haak & Hoek werden opgerakeld. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant