Alle deelnemers van de grote playbackwedstrijd in Toldijk op het podium. Foto: SOT
Alle deelnemers van de grote playbackwedstrijd in Toldijk op het podium. Foto: SOT

Grote playbackwedstrijd wederom groot feest

Cultuur Toldijk

TOLDIJK – Dat Toldijk vele grootse muzikanten trekt, is al jaren bekend. Maar Toldijk zelf barst ook van de muzikale talenten, dit bleek wel weer tijdens de grote playbackwedstrijd georganiseerd door Stichting Oranjefeesten Toldijk op zondag 28 april. Maar liefst veertien acts stapten dapper het podium op om voor hun familieleden, buren en vriendjes en vriendinnetjes op te treden.

De presentatie was in handen van Anouk Klein Reesink en Marije Berendsen. De jury bestond uit: Juf Nandie Schimmel, Tijn Spekkink en Juf Maud van Cappelle. DJ Roan verzorgde deze avond het licht en geluid.

Er werd gestreden in twee categorieën, een categorie voor de onderbouw en een categorie voor de bovenbouw van Basisschool de Rank én jongeren tot en met vijftien jaar. Voor het eerst sinds jaren was er weer een act door leerlingen van het voortgezet onderwijs. Voor Esmee en Klaske was het dan ook het laatste jaar dat ze mee mochten doen, verkleed als bouwvakkers verbouwden ze de hut met het gelijknamige lied van Vieze Jack.

Naast een groot aantal bekende namen, was er dit jaar ook veel jeugd die voor de eerste keer het podium in de grote zaal van Café Restaurant den Bremer betraden. Vier Superboertjes uit groep 1 trapten de avond af, gevolgd door vele klasgenootjes. Dat Kinderen voor Kinderen en K3 nog altijd populair is bij de jeugd bleek ook wel weer deze avond. En aan de creativiteit van de kinderen (soms met hulp van de mama’s) ontbrak het dit jaar zeker niet.
Na de eerste pauze was het tijd voor de prijsuitreiking van de onderbouw. De jury beoordeelde het playbacken, de act, de uitvoering en het gebruik van het podium en de aankleding.

De avond werd vervolgd met een diversiteit aan liedjes, van Snelle tot Roxy Dekker en van Paul Sinha tot Zanger Kafke. En er werd niet alleen geplaybackt, er werd ook meegezongen en zelfs gerapt. Vol energie werd de avond afgesloten met confetti kanonnen en een groot applaus. Alle deelnemers kregen een medaille omgehangen en maakten er gezamenlijk nog een groot feest van op het podium.

Winnaars
Groep 1 t/m 4: 1e prijs: Lot Burgers met Kinderen voor Kinderen – Vrienden met de monsters, 2e prijs: Niels Offenberg en Mees Kooijman met Flemming - Automatisch, 3e prijs: Henrieke Steenblik, Emilie Kooijman, Roos Ringenier en Marie Veeneman met Kinderen voor Kinderen – Bewegen is gezond.

Groep 5 t/m voortgezet onderwijs: 1e prijs: Suus Schotman en Bente Jansen met Katy Perry - Roar, 2e prijs: Jurre Regelink met Snelle – Reünie, 3e prijs: Jolijn Offenberg en Lynn Groot Roessink met Zanger Kafke – Springen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant