Zowel de bedriegertjes op de Markt als de kleedjesmarkt kregen de nodige belangstelling. Foto: Arjen Dieperink

Zowel de bedriegertjes op de Markt als de kleedjesmarkt kregen de nodige belangstelling. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Koningsdag weer thuis in centrum Lochem

Algemeen Lochem

LOCHEM - De afgelopen jaren werd het feest gevierd op de Molengronden maar vanaf dit jaar is Koningsdag weer terug in het centrum van Lochem. En het was weer een geslaagde dag, mede dankzij de samenwerking van de organisator van het feest, de Lochemse Evenementen Organisatie van Nederland en Oranje (LEO), met de Lochemse Ondernemers Vereniging.

Na de opening van het feest en de muzikale begeleiding door Advendo waren er diverse kinderspelen. Scouting Graaf Otto Groep Lochem en Witte Wieven Lochem hadden een dag eerder hun klimobjecten en een tokkelbaan over de gracht geïnstalleerd. Deze trokken grote belangstelling van de jeugd. Ook stapte menig kind in de brandweerwereld. Even met pa of ma in de brandweerauto zitten voor een foto of onder begeleiding een brandweerspuit hanteren zorgde voor flinke pret.
Op de Markt waren er diverse kramen en de gebruikelijke kleedjesmarkt strekte zich van de Walder- en Molenstraat ook uit tot aan de Markt. Daar werkten ook de bedriegertjes, net enkele weken in gebruik, als een magneet voor menig kind.  Aan het eind van de middag kon de LEO Gerald Kuiters huldigen als schutterskoning 2024.  Zowel op de kleine en als de grote markt waren er allerlei muziekoptredens.

 LEO-voorzitter Michel Wever was blij. “Wij zijn een jaar mee bezig om zo’n dag te organiseren en dan is het toch fijn om te zien dat het weer meezat, de sfeer gezellig en goed is geweest en dat er zo veel tevreden mensen waren.”
Volgend jaar vindt het feest opnieuw in het centrum plaats.

Een brandweerervaring om nooit te vergeten. Foto: Arjen Dieperink
Tokkelen over de gracht. Foto: Arjen Dieperink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant